Tarhana

Özellikle kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan tarhana son derece sağlıklı ve besin değeri yüksek bir gıdadır. Genel olarak tarhana yaz aylarında yoğrulup kurumaya bırakılır ve sonrasında uygun koşullarda muhafaza edilerek saklanır. Başta çorba olmak üzere birçok yemeğin içerisinde de tüketilebilir. Çeşitli sağlık sorunlarına karşı koruyucu ve besleyici bir yapıya sahiptir. Kullanılan malzeme içeriğine göre farklı renklerde ya da farklı lezzetlerde tarhana çeşitleri elde etmek mümkündür. Yöresel olarak da tarhana yapımı ve kullanılan malzemeler değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle birçok bölgede farklı tarhana çeşitleri mevcuttur. Başta Uşak ve Kahramanmaraş gibi iller tarhananın yoğun olarak üretildiği yerlerdir.

Tarhana Çeşitleri Nelerdir?

Besleyici ve sağlıklı olmasının yanında oldukça lezzetli bir yiyecek olan tarhananın yöresel üretim tarzına ve kullanılan malzeme içeriklerine göre farklı çeşitleri bulunur. Esmer buğday ile üretilen Devrek Güneşi Tam Buğday Tarhana 500 gr - ve kızılcıklı tarhana farklı bir lezzet arayanların dikkatini çekebilir. Yöresel tatları bünyesinde barındıran Hatice Sultan Doğal Uşak Ev Tarhanası 500 gr - Nahıl ise  tamamen doğal şartlarda üretilen bir tarhana çeşididir. Yetişkinler için olduğu gibi bebekler için de tarhana türleri bulunur. Probiyotik özellikli bebek tarhanası, çocukların gelişim sürecinde son derece faydalı bir besin olarak tercih edilebilir.

Tarhana Yapımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Tarhananın besin değerini koruyabilmesi için tamamen sağlıklı ve katkısız ürünlerden elde edilmesi gerekir. Yöresel tercihlere ve tarhananın çeşidine göre değişkenlik göstermekle beraber un, yoğurt, tuz ve buğday tarhana yapımında en yaygın kullanılan malzemelerdir. Bunların dışında ekşi maya, süt, domates ve biber gibi malzemelerde sıklıkla tercih edilir. Tarhana yapımında mayalama işlemi yapılacak ise kullanılan mayanın da doğal özellikli ekşi maya olmasına dikkat edilmesi gerekir. Fermantasyon işlemi sağlıklı bir biçimde yapılmayan tarhana besleyici ve probiyotik özelliğini kaybedebilir. Mayalanan tarhananın güneş görmeyen bir ortamda gerekli sıcaklıklarda muhafaza edilmesi de oldukça önemlidir. Sizler de tüm bu süreçleri titizlikle takip eden Nahıl ile en sağlıklı tarhana çeşitlerine kolay bir biçimde sahip olabilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR